Halı ve kilim alırken, markayla karşılıklı güven oldukça önemli. Biz de güvenle alışveriş edebileceğiniz, tasarımları ve tarzlarıyla Halıcızade'ye ilham veren markaları yazımızda toplayarak size yardımcı olmak istedik. Önceliğimiz sizin dilediğiniz tasarımlara kolaylıkla ulaşabilmeniz. Rekabetin en sağlıklı ve keyifli halinin bu olduğuna inanıyoruz. Siz de takip ettiğiniz, daha önce alışveriş ettiğiniz markaları bizimle paylaşarak daha fazla ilham almamıza yardımcı olabilirsiniz!

Konfüçyüs'e atfedilen meşhur bir söz vardır: "İşinizi severek yaparsanız bir gün bile çalışmak zorunda kalmazsınız." Halıcızade'de biz, sevdiğimiz işi yaparken, bu işi yapan başka markaları da gözlemlemeyi, elimizden geldiğince desteklemeyi önemsiyoruz. Bu yazımızda sıradışı bir şey yapmaya, gözlemlerimizden yola çıkarak halı ve kilim alırken göz atabileceğiniz markalara blogda yer vermeye karar verdik. Biz bu markaları ilgiyle izliyoruz, umarız sizin için de faydalı olur. :)

Not: Markaları sıralama olmaksızın, rastgele yerleştirdiğimizi belirtmekte yarar var.

 

Feyz halı

 

Feyz Contemporary Rugs

Feyz, Türkiye yaygı ve dokuma sanatları geleneğinin örnekleri, modern tasarım dokunuşlarıyla sunan oldukça ilginç bir marka. Yarattıkları bu geleneksel ve modern sentezini halı ve kırlentlerde bir arada sunuyorlar. Batı sanatından çeşitli tasarımları ve desenleri, yerli halı ve kilim dokuma tarzımızdan örneklerle çok başarılı bir biçimde harmanladıkları, özgün bir tarzları var.

Siz de tasarladığınız mekanda özgün bir doku arıyorsanız, Halıcızade olarak Feyz koleksiyonunu incelemenizi öneriyoruz.

https://www.feyz.co

 

handan halı

 

Handan Loomworks

Bir aile geleneğinin peşinde, kariyerine yepyeni bir yön vermeyi kararlaştıran genç bir kadın girişimcinin bir projesi Handan Loomworks. Anneannesi de bir dokumacı olan Handan Özcan, çağdaş tasarımlarını Anadolu'nun köklü dokumacılık geleneğiyle birleştirmiş.

Handan Loomworks koleksiyonundaki tüm kilim ve yastıklar, doğaya saygılı malzemelerle, Anadolu'daki kadın zanaatkarların el emeğiyle dokunuyor. Hem son derece şık ve modern tasarımları, hem de üretim felsefesinde sahiplendiği amaçlarla bizi etkileyen bir marka. Kilim ve yastık almadan önce mutlaka göz atmanızı öneriyoruz!

https://www.handanloomworks.com

 

keep halı

 

The Keep

The Keep de bir aile geleneğinin modern dünyayla, yeni dönem sanatçı ve mimarların tasarımlarıyla buluşmasının ortaya çıkardığı, bizce çok özgün ve ilham verici bir marka. Türkiye'de ve hatta dünyada halı dokumacılığı alanında bir ekol haline gelmiş Uşak'ta üretim yapan bir kilim atölyesi, iki kadın mimarın girişimiyle bugün modern sanatçıların tasarımlarını kilimlere dönüştürüyor.

Eğer siz de alışılmış kilim tasarımlarının dışında, incelikli bir tasarım ürünü olan kilimler tercih etmek isterseniz, The Keep'in koleksiyonunu mutlaka görmelisiniz.

https://thekeep.shop

 

figure halı

 

Figure

Yaşamın temposu, üretimle doğru orantılı şekilde günden güne artarken, geçirdiğimiz süreç bize biraz yavaşlamanın, yavaş üretilen şeylerin değerini hatırlattı. Zanaat ve zanaatkarlık da özellikle genç kuşağın yeniden keşfettiği, sahiplendiği bir alan. Yine bir kadın girişimci tarafından kurulan Figure, İlke Beyaz'ın tasarım vizyonunu ve tarzını geleneksel zanaatkarlık üsluplarıyla halılara yansıttığı bir marka.

Figure koleksiyonunda, zaman zaman tanıdık geleneksel desenlerin modern bir duyarlılıkla yeniden yorumlanışına şahitlik edebilirsiniz. Zaman zaman da tümüyle modern çizgilerin, geleneksel bir işçilikle halı tasarımlarına dönüştüğünü görebilirsiniz.

Tasarımda yenilik arıyorsanız, Figure koleksiyonuna göz atmalısınız.

https://www.figure.ist/

 

Halıcızade Halı Kilim Afgan Desenli Halı

 

Ve son olarak, Halıcızade!

Sağlıklı rekabet hakkında söylediğimiz onca sözün ardından, diğer markalara selam verirken elbette size kendimizi övmeyeceğiz. Yukarıda kısaca incelemeye çalıştığımız markaların genç enerjisinin yanında durmak, dostça bir iki sözle biz de biraz kendi vizyonumuzu anlatmak istedik yalnızca. :)

Halıcızade’ye daha önce rastlamış dostlarımızı sıkmak pahasına, her zaman söylediğimiz bir şeyi burada tekrar etmek istiyoruz: Bizim işimiz gücümüz halı. Bu nedenle de her zaman sektörde olup bitenleri incelemeye, ufkumuzu genişletmeye ve bu öğrendiklerimizle huzurlu bir mekan için doğru halıyı bulmaya çalışan insanlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bunun için koleksiyonumuzu geniş tutmaya, pek çok bütçeye, zevke, mekana uyumlu olabilecek halıları sizinle buluşturmaya özen gösteriyoruz. Uğramışken, koleksiyonumuza bir göz atmanızı öneririz. Belki size de uyan şeylerle karşılaşırsınız! :)

https://www.halicizade.com/

 

Halıcızade Tüm Ürünleri İncele

 

Halıcızade Halı Kilim