İndirimli Halı Almak Mümkün Mü?

İndirimli Halı Almak Mümkün Mü?

İndirimli halı nasıl alınır? İndirimli halı modelleri nelerdir? İndirimli halı ve daha bir sürü kelime. Diğer tüm alışverişlerimizde olduğu gibi, halı alırken de herkes indirimin peşinde. Bugün işin iç yüzünden bahsedelim, hem de halıcılar tarafındaki durumu anlatalım ki şu indirim konusu açıklığa kavuşsun.
Ayşe Nur Köprülü
Vintage Halı Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Vintage Halı Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Vintage, son dönemin gözde sözcüklerinden biri. Değişen zaman ve koşullar, geçmişin bazı olumlu yanlarının altını çizer, önemini hatırlatır. Bu nedenle tarih boyunca insanlar, kendilerinden önce gelen dönemlere nostaljik bir özlem beslemişlerdir. Vintage mobilya, vintage giyim, vintage halı… Bugün her alanda karşımıza çıkan bu sözcükler, belki de bu özlemin bir sonucu.
Halıcızade Ankara
Yeni Halı Tüyleri Nasıl Temizlenir?

Yeni Halı Tüyleri Nasıl Temizlenir?

Özenle seçerek, çok da beğenerek aldığınız halınızı mekanınıza serdiğinizde, üzerinde hareket edildikçe bu serbest iplikler yani halı tüyleri yüzeyden kurtulur. Bu süreci halınızın yeni mekanına alışma, hareket yoğunluğuna ve kullanım alışkanlıklarınıza uyum sağlama dönemi olarak düşünebilirsiniz. Halı da adeta yaşayan bir organizma gibidir. Ve halı tüyleri tıpkı arılar gibi endişeyi hisseder! :)
Halıcızade Ankara
Akrilik Halı Nedir? Temizliği Nasıl Yapılır?

Akrilik Halı Nedir? Temizliği Nasıl Yapılır?

Teknolojinin ve ulaşım olanaklarının gelişmesiyle birlikte bugün bir seçenek bolluğuyla karşı karşıyayız. Soframıza koyacağımız gıda, giyeceğimiz kıyafet, sereceğimiz halı bugün dünyanın dört bir yanında, envaiçeşit materyalden üretiliyor olabilir. Akrilik de bu materyallerden bugün halı üretiminde en sık karşılaştıklarımızdan biri. Nedir bu akrilik halı, neden bu kadar popüler? Sağlığımıza ve gündelik yaşamımıza etkileri neler? Kullanışlı mı? Gelin bu soruların yanıtlarına Halıcızade Blog’un yeni yazısında birlikte cevap arayalım.
Bebek Odası Halısı Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Bebek Odası Halısı Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Evlat olsun, torun olsun, isterse dünyanın öbür ucunda olsun, çocuklar gözbebeğimiz. (Torunsa evlatla yarışabilir bile, ne demişler, evlat sermayeyse torun semeresidir.) Girdikleri her ortama adeta bir neşe bombası bırakan, bitmek bilmez merakıyla sürekli şaşırtan, göz açıp kapayıncaya kadar büyüdükleri için bol bol "ne çabuk geçti bunca zaman" diye iç geçirmemize sebep olan bebekler, büyüyüp birer yetişkin olana dek sevgimize ve ilgimize muhtaç. Bebek odası halısı seçimi de tam da bu nedenle çok önemli.

Halıcızade Ankara
El Dokuması Halı Nasıl Anlaşılır?

El Dokuması Halı Nasıl Anlaşılır?

El dokuması halı ile makine dokuması halı nasıl ayırt edilir? El dokuma halı  en çok da -haklı biçimde- fiyatı nedeniyle yanıtı merak edilen bir soru. Karmaşık gibi görünse de, birkaç püf noktasına hakim olduğunuzda, el dokuması halıyı makine halısından ayırt etmek hiç de zor değil. Püf noktalarını aşağıda sizler için derledik. Gelin birlikte bakalım;

Halıcızade Ankara
Halıcızade - Halı ve Kilim Almak İçin Göz Atabileceğiniz 5 Adres

Halı ve Kilim Almak İçin Göz Atabileceğiniz 5 Adres

Halı ve kilim alırken, markayla karşılıklı güven oldukça önemli. Biz de güvenle alışveriş edebileceğiniz, tasarımları ve tarzlarıyla Halıcızade'ye ilham veren markaları yazımızda toplayarak size yardımcı olmak istedik. Önceliğimiz sizin dilediğiniz tasarımlara kolaylıkla ulaşabilmeniz. Rekabetin en sağlıklı ve keyifli halinin bu olduğuna inanıyoruz. Siz de takip ettiğiniz, daha önce alışveriş ettiğiniz markaları bizimle paylaşarak daha fazla ilham almamıza yardımcı olabilirsiniz!

Halıcızade Halı Kilim
Mutfak Halısı Seçmenin Püf Noktaları Nelerdir?

Mutfak Halısı Seçmenin Püf Noktaları Nelerdir?

Mutfak halısı seçerken dikkat edilmesi gereken püf noktaların başında doğal olarak halının temizliği geliyor. Leke emiciliği düşük, yıkanabilen ve rahatça süpürülebilen halıları mutfaklar için tercih etmek akıllıca olacaktır. Öte yandan hangi ipliklerle üretildiği ve hav yüksekliği de önemli. Yüksek tüylü halı ve kilimleri mutfakta kullanmak, içerisinde birikebilecek kırıntılar ve bakteri oluşumu göz önüne alındığında hijyen açısından problemlere yol açabilir.
Halıcızade Halı Kilim
Post Halı: Asırlara Meydan Okuyan Dekorasyon Tercihimiz

Post Halı: Asırlara Meydan Okuyan Dekorasyon Tercihimiz

Post halı, doğanın kendi kendine ürettiği bu teknolojiye yaklaşabilsek bile, birçok nedenden dolayı üzerine çıkamadığımız için hala bizi kendine çekiyor olmalı. Örneğin çok gerçekçi resmedilmiş bir portreyi ya da bir heykeli ele alalım: Ne kadar ustaca taklit edersek edelim, gerçeğin görkemine yaklaşmak o kadar da kolay olmuyor. Post halı, bu bakımdan sadece sağlamlığıyla değil, görkemli güzelliğiyle de halen evlerimizi, ofislerimizi süslüyor.

Halıcızade Halı Kilim
Türk Halıcılığı ve Mitolojisinde Halı Kilim Motifleri

Türk Halıcılığı ve Mitolojisinde Halı Kilim Motifleri

Asya'nın steplerinde başlayan varoluş yolculuğu dünyanın dört bir yanında bugün de süren Türk topluluklarının, Yunan ve Roma mitolojisi kadar meşhur olmasa da oldukça zengin mitolojik anlatıları var. Çoğunluğu sözlü kültüre dahil olan bu anlatıların kökenlerine çeşitli Çin kaynaklarında ve arkeolojik çalışmalarda rastlamak mümkün. Bu anlatıların asıl ifadesini bulduğu yerler ise hiç şüphesiz Türk halısı ve Türk kilimi.

Mitolojik anlatılar, insanların yüzyıllara dayanan ortak yaşantılarını, yaşama dair benzer soru ve sorunlarımızı hayal gücünün ustalığıyla anlatan, bizi atalarımıza bağlayan büyük bir miras. Halıcızade Blog’da bu hafta, sizinle kaynağı mitoloji olan Türk halı motifleri paylaşmak istedik.

Halıcızade Halı Kilim
Yatak Odası Halısı Hakkında Pek Çok Şey

Yatak Odası Halısı Hakkında Pek Çok Şey

Eğer bir kış günü sıcacık yatağınızı pek de hoş olmayan duygularla, belki biraz da söylenerek terk etmek zorunda kaldıysanız ya da bir yaz günü duştan sonra ıslak ayaklarınızla yatak odanıza girdiğinizde, hafifçe dengenizi kaybedip bütün yaşamınızı birkaç saniyeye sığdırdıysanız, yatak odası halısının yalnızca dekoratif bir nesne olmadığını bilenlerdensiniz demektir.

Bu tatsız örnekler bir yana, yatak odası halısı dinlenmek ve tazelenmek için tasarlanmış bir alanın hem estetik standartlarını ciddi ölçüde yükselten hem de konforunu -neredeyse- rahat bir yatak kadar belirleyen dekorasyon unsurlarından biri. Yatak odası halısı seçiminde, konforunuzu ve uyku hijyeninizi bir sonraki seviyeye taşırken size yardımcı olmak istedik.
Halıcızade Halı Kilim
Sizi Jüt Halı İle Tanıştıralım

Sizi Jüt Halı İle Tanıştıralım

Nerede yaşarsak yaşayalım, ister bir apartman dairesinde istersek kentten uzak sakin bir evde, evimizde bize doğayı çağrıştıracak bazı nesnelere her zaman ihtiyacımız var. Doğadan uzak büyümüş olsak bile genetik mirasımız bizi her zaman bu tür çağrışımlar bulmaya itiyor. Özellikle birlikte deneyimlediğimiz şu sıra dışı günlerde çoğumuzun bitkilere merak salması yalnızca bir meşgale arayışıyla açıklanamaz elbette. Doğa her zaman çağırır!

Belirli hisler doğrultusunda, çoğu kez de özene bezene döşediğimiz evlerimizde bu türden çağrışımlar yaratmanın türlü yolu var: Renkler, canlı cansız çiçekler, e tabi bir de doğal ipliklerle dokunmuş halılar. Jüt halı, doğal hasır ve bambuyla birlikte bu alternatifler arasında dokusu, sağlamlığı ve görünüşüyle öne çıkanlardan biri.

Doğru halıyı bulma yolculuğunu keyifli kılmak için oluşturduğumuz Halıcızade Blog'da, gelin jüt halıları birlikte tanıyalım!

Halıcızade Halı Kilim